Hexiang Precision Machine Ltd

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri metod obdelave površin za CNC obdelave delov

17-07-2019

Način obdelave delov s CNC obdelavo je odvisen predvsem od tehničnih zahtev obdelave površine. Vendar je treba opozoriti, da te tehnične zahteve niso nujno zahteve, določene na zemljevidu rezervnih delov, in so včasih lahko tehnične razloge višje od zahtev na zemljevidu rezervnih delov. Na primer, zaradi neskladnosti referenčnih vrednosti se povečajo zahteve za obdelavo nekaterih CNC obdelovalnih delov. Lahko pa veljajo tudi višje zahteve za obdelavo, ker se uporablja kot fino merilo.
Ko so razjasnjene tehnične zahteve različnih CNC obdelovalnih delov, je mogoče ustrezno izbrati končni način obdelave, ki lahko zagotavlja zahteve, in določiti načine obdelave, ki zahtevajo več delovnih miz in vsak delovni korak. Izbrani način obdelave z CNC mora izpolnjevati zahteve kakovosti, dobre ekonomičnosti obdelave in visoke proizvodne učinkovitosti. V ta namen je treba pri izbiri metod obdelave upoštevati naslednje dejavnike:
1. Natančnost obdelave in hrapavost površine, ki ju lahko dobimo s katero koli CNC obdelavo, imata veliko območje, vendar je ekonomična le v ozkem območju. Točnost obdelave tega obsega je ekonomska natančnost obdelave. Zato bi morali pri izbiri načina obdelave izbrati ustrezen način obdelave, ki lahko pridobi ekonomsko natančnost obdelave.
2. Upoštevajte naravo CNC materiala za obdelavo.
3. Upoštevajte strukturo in velikost CNC obdelovalnih delov.
4. Upoštevajte produktivnost in ekonomske zahteve. Pri množični proizvodnji je treba uporabljati učinkovite in napredne procese. Lahko celo temeljito spremeni način izdelave grobe, kar lahko zmanjša količino delovne sile pri mehanski obdelavi.
5. Upoštevajte obstoječo opremo in tehnične pogoje tovarne ali delavnice. Ko izberemo način obdelave, bi morali v celoti izkoristiti obstoječo opremo, izkoristiti potencial podjetja in v celoti vnesti navdušenju in ustvarjalnosti delavcev. Vendar pa je treba razmišljati tudi o nenehnem izboljševanju obstoječih postopkov in opreme za obdelavo, uvedbi novih tehnologij in nadgradnji procesov.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti