Hexiang Precision Machine Ltd

Razsvetljenje "industrije 4.0" trenutnemu industrijskemu razvoju Kitajske

29-07-2019

"Hitra rast stroškov dela povzroča kitajski industriji izgubo stroškov."Ta argument, ki je splošno sprejet, je odvisen od intelektualizacije industrijske proizvodnje, ki jo prinaša"industrija 4.0"


Prvič, prednosti človeških virov srednjega in visokega cenovnega razreda.

"Tovarna prihodnosti ni 'tovarna nikogar'."Pametna proizvodnja omogoča ljudem prevzeti bolj zahtevne vloge, kot so inovacije, načrtovanje, nadzor in usklajevanje delovanja strojev, trdi Rutherford, nekdanji glavni direktor Siemensovega industrijskega posla. Ogromno povečanje povpraševanja po delavcih, ki delajo na znanju, bo zagotovilo trajnostno podporo industrijski obveščevalni službi, Kitajska pa je očitno"bogat rudnik"takšnih visokokakovostnih človeških virov.

Po statističnih podatkih je do leta 2012 skupni človeški vir na področju znanosti in tehnologije na Kitajskem dosegel 38,5 milijona, skupno osebje raziskav in razvoja pa 1,09 milijona, ki je na prvem mestu na svetu. Nedavna raziskava podjetja Ernst & Young je pokazala tudi, da so skupni letni stroški inženirja na Kitajskem (30.000 USD) le desetina teh stroškov v nas (300.000 USD)."Kitajska izgublja samo stroškovno prednost nizko raven človeških virov, medtem ko se bo količina in stroškovna prednost visokokakovostnih človeških virov še naprej sproščala."


Drugič, popoln in popoln industrijski sistem.

Glede na nedavno raziskavo newyorških časov, je konkurenčna prednost kitajske industrije bolj v celotni dobavni verigi. Kitajska je na primer edina država na svetu, ki ima v industrijski klasifikaciji Združenih narodov vse industrijske kategorije (39 industrijskih kategorij, 191 industrijskih kategorij in 525 podkategorij) in tvori industrijski sistem z"popolne in neodvisne kategorije". Od osnovnih komponent, kot so vijaki, do komunikacij, vesoljske in železniške hitrosti, celotna industrijska veriga zagotavlja, da bo Kitajska lahko ohranila svoj nenadomestljiv položaj na svetovnih industrijskih trgih.

Še pomembnejše je, da je ta ogromen in dovršen industrijski sistem zaradi fleksibilnega učinka številnih industrijskih podjetij zelo prilagodljiv. Kot je za New York Times povedal nekdanji direktor podjetja Apple,"potrebujete 1.000 gumijastih tesnil? V sosednji tovarni je. Potrebujete milijon vijakov? Čez cesto so tovarne. Morate narediti majhno spremembo vijaka? Tri ure bo."Očitno je, da imajo kitajska industrijska podjetja do neke mere značilnosti sinergije in prožnosti, ki bodo sijajno zasijale v prihodnji mrežni industrijski dobi in utrle pot uresničitvi"industrija 4.0"v prihodnosti.


Tretjič, največji svetovni trg povpraševanja.

Kitajska ni samo"svetovna tovarna"s popolno, fleksibilno in učinkovito industrijsko verigo, pa tudi z največjim svetovnim potrošniškim trgom. Ta dvojna vloga bo v prihodnosti omogočila močnejšo interakcijo med domačimi trgi in industrijsko proizvodnjo, spodbudila družbeno-ekonomski razvoj in pripomogla k temu, da se vzdrži vpliv nihanj v svetovnem gospodarstvu.


Četrtič, organizacijska sposobnost množične proizvodnje.

Po besedah zhang qizai, raziskovalca na inštitutu za industrijsko ekonomijo na kitajski akademiji za družbene vede, je močna organizacijska sposobnost vlade tudi edinstvena prednost, ki je kitajska industrija ne more prezreti. Trenutno naša vlada pripisuje velik pomen industrijski nadgradnji. Iz"načrt prilagoditve in oživitve proizvodnje opreme"do"12. petletni načrt za industrijsko preoblikovanje in nadgradnjo", the"12. petletni načrt za razvoj industrije inteligentne proizvodne opreme", in"Kitajska proizvodna moč leta 2025 načrt", kitajska vlada načrtuje vrhunsko zasnovo kitajskega industrijskega razvoja.

Hkrati so tudi lokalne oblasti okrepile svoja prizadevanja. Na primer, od tega leta bo vlada dongguana v provinci Guangdong namenila 200 milijonov juanov letno v poseben sklad"znanosti in tehnologije dongguan"projekt za spodbujanje industrijske nadgradnje, ki temelji predvsem na"zamenjavo ljudi s stroji". Leta 2013 je komisija za gospodarstvo in informacijsko tehnologijo v provinci Zhejiang razkrila medijem, da bo zhejiang izvedel projekt zamenjave robotov, ki bo v petih letih vložil 500 milijard juanov v robote za pospeševanje preoblikovanja industrijske proizvodnje v"inteligenten".


Kitajska ima močno podporo za industrijsko posodobitev

"Med nemško strategijo „industrija 4.0“ in globoko integracijo industrializacije, ki jo je predlagala Kitajska, obstaja več podobnosti, ki sovpada s kitajsko strategijo proizvodne moči."Luo wen verjame, da se prav zaradi spodbujanja integracije obeh industrij v zadnjih letih gradnja informacijske infrastrukture in industrija dobave informacijskih izdelkov na Kitajskem hitro razvijata, kar Kitajski ustvarja ugodne pogoje za učenje"industrija 4.0"uresničiti mrežo, inteligenco in storitve industrijske proizvodnje.

Še posebej"širokopasovna Kitajska"V strategiji in izvedbenem načrtu, ki ga je državni svet objavil 1. avgusta 2013, je to jasno navedeno"nenehno širijo in poglabljajo uporabo širokopasovnih povezav v proizvodnji in delovanju, pospešujejo širokopasovno omrežje podjetij in prenovo mrežnega procesa ter inovacije podjetij in uporabljajo informacijsko tehnologijo za preoblikovanje in nadgradnjo tradicionalnih industrij". Strokovnjaki menijo, da se bodo od leta 2016 do 2020, potem ko je gradnja širokopasovnega omrežja dosegla pomembne rezultate, pojavil tudi njegov učinek spodbujanja industrijske tehnologije.

Naraščajoče zmogljivosti za znanstvene in tehnološke inovacije je spodbudilo tudi industrijsko nadgradnjo. Glede na nacionalno poročilo o indeksu inovacij za leto 2013, ki ga je objavila kitajska akademija za strategijo razvoja znanosti in tehnologije, so glavni kazalniki neodvisne inovacijske sposobnosti Kitajske dosegli vodilno svetovno raven. Leta 2012 so izdatki za raziskave in razvoj prvič presegli milijon juanov, kar predstavlja več kot 14% celotnih svetovnih naložb v raziskave in razvoj, kar je tretje mesto na svetu. Po številu mednarodnih znanstvenih člankov (SCI) je na drugem mestu na svetu, po številu visoko citiranih prispevkov pa na četrtem mestu na svetu. Število domačih patentnih prijav in donacij se je uvrstilo na prvo in drugo mesto na svetu, kar predstavlja 37,9% oziroma 22,3% svetovnega števila. Dodana vrednost kitajske industrije znanja na področju znanja se je povečala z 2,7% v letu 2000 na 8,8% zdaj, kar je tretje mesto na svetu in se približalo stopnji razvoja Japonske.

Izboljšanje inovacijske zmogljivosti na Kitajskem se odraža ne le v teh zadovoljnih številkah, temveč tudi v oprijemljivem napredku, ki ga prinaša sprostitev inovativnega skladiščenja energije. Njen najbolj neposreden primer je pri nas, kot so mobilne komunikacije, oprema za proizvodnjo električne energije, elektronska trgovina, proizvodnja strojnih orodij, gospodinjski aparati, inženirski stroji, letalstvo, hitro železnica in druga področja v seriji ima veliko inovacijsko sposobnost, Širok vpliv v mednarodnem podjetju je celo v novi dobi podjetnikov nastal vizija vodilne vizije. Kitajski napredek v zadnjih letih je viden tudi v nastajajočih panogah z značilnostmi industrijske revolucije, kot so 3D tiskanje, novi materiali in nova energija.




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti